‘ik heb tranen…’

by

‘…gelachen, onnozel gedaan en tenslotte tevreden.. het licht uitgedaan’.

Dat was um dan! Mijn laatste dag. Ik vond hem súper! Nee, geen waterlanders. Nouja, een paar, in m’n ooghoek, toen mijn SAP buurvrouw me een afscheidsknuffel gaf. Maar die traantjes slikte we beiden gauw weer weg. We zien elkaar tenslotte nog op 15 november voor een leuk etentje… Brullen we dan gewoon de boel bij elkaar 😉

Eigenlijk was het plan om alleen ’s ochtends ‘een taartje te proosten’ met collega’s. Maar dat taartje proosten werd een dagvullend programma.

Op het laatste moment besloot ik een ‘pimp-kit’ mee te nemen naar SAP… Pimp-kit? Ja, leuke tierlantijnen die ik standaard op zolder heb voor feestjes, vakanties en etentjes. Life is tenslotte ‘what you make it’. Hup, tas vol klimop, tafelkleedjes, etagieres, servetten en slingers… ‘Ik ga de koffiecorner omdopen tot het ‘Mim Martens Party Palace”. Had er zo’n lol in! Wie noemt mij nou onnozel?

’s Ochtends de slingers boven onze nieuwe collega zijn bureau weggejat. Zijn eerste dag was tenslotte alweer voorbij. Zo snel kan het gaan Martijn! Gezellig kris kras door de koffiecorner. Een paar palmbomen erbij, stonden al naar me te lonken bij mijn bureau, radiootje opgesnord… En tenslotte de inhoud van mijn geheime pimp-kit. Tjonge, gezellig hoor. Niks meer aan doen!

Rond koffietijd was het een gezellig kippenhok. En daarna ben ik eigenlijk ieder half uur verrast door weer een nieuwe collega of leverancier. ZO ONTZETTEND TOF!!! Tranen? Nee joh, een glimlach van oor tot oor. Ik voelde me zó speciaal! Al die hartelijke woorden, dikke zoenen en lieve cadeautjes.

En dat ik mijn SAP-collega’s speciaal vind, weten ze nu trouwens ook. Ik heb ze namelijk allemaal een button opgespeld met de tekst: ‘Ik ben een toffe collega (zegt Miriam)’.

Vanmiddag kwam ik dus niet aan opruimen toe. Dat heb ik daarom vanavond gedaan. Ik had het wel even nodig om op m’n gemak mijn spullen en gedachten te ordenen. Daarom… Tenslotte (om 20:45) tevreden het licht uitgedaan…

Tags: , , ,

4 Reacties to “‘ik heb tranen…’”

 1. Ma de Vries Says:

  weer even op jullie web pag .gekeken.
  alle dagen een ander feestje
  het afscheid komt steeds dichterbij.
  groetjes van pa en ma

 2. De buurvrouw van 't jaar Says:

  He toffe ex-collega,

  Wat is het saaaaaaaiiii hier. Je gelooft het niet, maar ik mis de vleermuizen en het gekakel. Gelukkig kan ik mijn verdriet wegspoelen met lekkere koekjes (zes tegelijk!). Ik was helemaal verbaasd dat alles opgeruimd was (ik had al een uurtje opruimen in m’n agenda gezet). En leuk dat je nog je sporen hebt achtergelaten hier en daar :-).

  Mis je ons al?

  Groetjes van je (ex)-SAP-buurvrouw

 3. Mim Says:

  Hé buurvrouw van het jaar!

  Ja, ik mis jullie ook! Wat moet ik nou heel de dag doen? Pffffff gelukkig had ik vanmorgen een refreshment course van Virgin. En vanmiddag mocht ik bij mijn vader en moeder op bezoek komen. Maar wat ik nou de rest van die maand moet gaan doen 😉 ha, ha.

  We zien elkaar gelukkig nog. Enneuh, ik zal af en toe wel een blogje schrijven over onze (nutteloze?) bezigheden. Dan zijn jullie vast blij dat ik al die bezigheden niet in den Bosch uitvoer.

  Dag hoor. Enneuh, doe ze de groeten daar aan blok beach (o nee, beach has gone…).

  Dikke zoen,

  Mim

 4. De buurvrouw van 't jaar Says:

  Niks te doen??? Zeg, je hebt nog een krappe maand om visa te regelen, prikken te halen, routes te plannen, reisgidsen te kopen, de rugzakken af te stoffen, verhuisdozen in te pakken, nieuwe afritsbroeken te kopen, buitenlandse muntjes te halen en natuurlijk afscheid van iedereen te nemen. Ik zou maar eens aan de slag gaan. Vort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: