Wat doet Donald Duck @ de ‘Wat’?

by

Chiang Mai heeft 300 tempels. Al deze tempels (Wats) kun en mag je bezoeken. Of je kunt het niet doen natuurlijk 😉 Wij zijn een kijkje gaan nemen bij de Wat Phra Tat Doi Suthep. Dit is de tempel die boven op een berg ligt net buiten Chiang Mai.

Vanaf ons guesthouse nemen we een tuk-tuk naar de verzamelplaats voor Songtaews (pickups omgebouwd tot minibusjes). Hier wachten we tot er voldoende liefhebbers zijn om naar boven te rijden.

Als de Songtaew gevuld is (met toeristen) begint onze chauffeur aan de rit naar de top van de berg. Pfffff toch niet echt feestelijk dat betere haarspeldwerk zo achterin een propvol busje.

Gelukkig wordt gestopt bij een uitzichtpunt om onze draaierige magen even wat rust te gunnen. En dan, hup, nog meer bochten en verder omhoog. Als we onder aan een enorme trap staan zijn we ‘slechts’ 306 treden verwijderd van een prachtige tempel.

ok deze keer verbazen we ons over de pracht en praal! En wat een bling-bling is dat ding! Heel erg mooi. We begrijpen dat er in de gouden pagode stoffelijke resten van Boeddha bevat. Geen wonder dat dit zo’n vredig pelgrims oort is.

Maar als we later in Chiang Mai zijn, lopen we langs nog een erg speciale ‘Wat’. Bij deze tempel staat namelijk een Donald Duck een bordje noodles te eten!

We vragen aan verschillende mensen rondom de tempel naar de betekenis van deze Disney-eend in de tempeltuin. Maar niemand kan ons het antwoord geven…

Ook in ons guesthouse weet niemand het antwoord. Wel moeten de meiden van de receptie enorm lachen om die rare foto. ‘Moet je nou eens komen kijken’ giechelen ze naar hun collega’s. Zoiets raars bij de tempel hebben ze nog nooit gezien!

Pas als we de volgende ochtend naar het centrum lopen en een laatste ‘vraag-poging’ doen kan een meneer bij de tempel onze (inmiddels brandende) vraag beantwoorden.

De Donald Duck staat hier voor de kinderen die met hun ouders meekomen om te bidden. Dan wordt de tempel voor hen ook aantrekkelijk. We hebben nog veel meer beesten voor hen in de tuin geplaatst. Kijk, een olifant en een giraf. Maar de eend is denk ik de meest gefotografeerde superstar uit Chiang Mai’ lacht hij…

En zo is er weer een raadsel opgelost 😉

Tags: , , ,

3 Reacties to “Wat doet Donald Duck @ de ‘Wat’?”

 1. Ton en Olga Duijvestijn Says:

  Hallo Jeroen en Miriam… We volgen jullie belevenissen op de voet, leuk om jullie avonturen een beetje mee te maken, het is hier wit gesneeuwd een beetje vorst en bijna kerst, over kerst gesproken kijk hier even…

  http://www.jibjab.com/sendables/view/HzhtwF3lcNpLEhN9juCH2x7c

  Groetjes: Ton+Olga Dorine+Niels en Joris………

 2. Barrie Says:

  Misschien een idtje voor de kerk hier, een soort veredeld disneyland om jong holland te bewegen weer naar de kerk te komen, een mickey mouse die een hostie knabbelt enzo…… ; )

 3. paul, inge en de rest Says:

  Die Donald was Berry verkleed voor carnaval. Heb je hem niet herkend? Zei hij niet “As ge mar leuter het”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: