When in Rome, do as the Romans do

by

Tweede kerstdag zijn we afgereisd naar Vang Vieng. Ooit een rustiek dorpje in het noorden van Laos. Tegenwoordig een feestoord voor jonge rugzaktoeristen. Gevolg is dat er van enige authenticiteit van de oorspronkelijke cultuur niets meer over is. De Westerse normen zijn hier overgenomen: veel drank, hamburgers en pizza, overigens niets mis mee, en feesten de hele dag door. Zeg maar een soort ‘Loret de Mar’.

Er is een Engels gezegde, ‘when in Rome, do as the Romans do‘, en aldus geschiedde (een ander gezegde luidt ‘If you can’t beat them, join them‘ en dat dekt de lading ook).

’s Avonds gingen we dus naar het party eiland, met ‘live DJ from Ireland’. Deze kwam waarschijnlijk nergens aan de bak in Ierland (zelfs niet in het kleinste gehucht!) en werd hier een soort god (God is a DJ). Samen met onze Duitste vriend Alex hadden we een leuke avond. Alex wat minder, want hij werd lastig gevallen door een dronken Laoitiaanse (die zei dat ze uit Liverpool kwam, maar geen woord Engels sprak).

 

De volgende ochtend zijn we de rivier afgedreven in een oude autoband; ‘ tuben’. Erg leuk. Onderweg veel cultuur in de vorm van barretjes die ons naar binnen probeerden te lokken met goedkoop bier en sterke drank. Net waar we zin in hadden om 11 uur ’s ochtends. Rare jongens die Laoitianen. Na het tuben heerlijk uitgerust in een hangmat en eerlijk is eerlijk, we hadden het hier best nog wat langer kunnen uithouden.

 

’s Avonds liggend in een lounge bank gegeten in een restaurant waar alleen de Rolling Stones, Van Halen en de Kinks werden gedraaid. Vriendelijke ober die al joints rokend en rum drinkend de jonge vrouwlijke clientele probeerde te versieren. Dat is pas gastvrij! Bijzonder “special menu” ook: happy shakes (met weed, paddestoel of opium) en met dezelfde ingredienten ook pizza’s en pannekoeken. Daar zijn we toch echt te oud voor, dus de volgende dag zijn we afgereisd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Tags: , , ,

6 Reacties to “When in Rome, do as the Romans do”

 1. Barrie Says:

  jakkus zeg, mensen van het veel te goede leven, zie ze liggen in die hangmatjes… Ik zit hier hoogzwanger te wezen, me kapot te vervelen en te wachten tot mn leven weer door kan gaan zeg maar, ruilen???

  Nee hoor, tis jullie gegund maar benijden doe ik jullie zeker, dat ziet er allemaal heel fijntjes uit. Die filmpjes mogen afentoe best wat langer hoor, is erg leuk om te zien.

  Goede jaarwisseling morgen en ach, wat valt er te zeggen over 2008…. Avontuur, nieuwe ervaringen, interessante ontmoetingen, hoogte en dieptepunten het zal er allemaal in zitten, dat jaar kan niet meer stuk. En ergens op het eindje van het jaar fijn alle familie en vrienden weer zien, wat wil je nog meer.

  Enjoy!!!! Barriexx

 2. factor80 Says:

  sjongejonge….pas op je rug… 😉

  dat hangmatje ziet er goed uit zeg ik! wij maken ons hier klaar voor het laatste bunker-je-vol-feest van 2007: de overgang naar 2008! (het jaar dat jeroen en miriam alweer thuis komen van hun reis zeg maar…. 😉 )

  de beste wensen voor het nieuwe jaar, geniet er (nog steeds) van!

 3. Jasper Says:

  Ha die George en Mim,

  Allereerst natuurlijk alle goeds voor jullie in 2008!! De verhalen lezend denk ik dat dat wel goed zal komen.
  Wat een prachtige verhalen over de slowboat van Thailand via Pak Beng naar Luang Prabang. Heerlijk die houten bankjes en uren door de Mekong door de jungle varen. Door jullie verhalen herinner ik het me weer als de dag van gisteren! Ook het geweldige leven in Vang Vieng. Niks moet en alles mag… Lang leve Laos!!!

  Vientiane vond ik verder niet zo bijzonder, maar het zuiden van Laos is wederom fantastisch. De prachtige Mekong, veel olifanten, overweldigende koffieplantages en enorme watervallen en stroomversnellingen. Helemaal top!! Aanradertje is om vanuit Vientiane de oudste bus die je kunt vinden te nemen richting Pakse. Vanuit daar gaan er prachtige boottochtjes naar de verbreding van de Mekong en de verschillende watervallen.

  Heel veel plezier en ik hoop iig nog een aantal prachtige Laos-verhalen te lezen!!!

  Groet Jasper

 4. Henri Says:

  Ha broertje en schoonzusje,

  De beste wensen voor 2008 ! Ik hoop dat jullie (en wij dus ook) ook in 2008 zullen genieten van jullie mooie avonturen met de sprinkhanen, kakkerlakken, olifanten, de you-tubes, de tubes, de monkeys.

  Groeten van Henri, Marion, Stefan en Jordin

 5. Linda Says:

  HAPPY NEW YEAR!
  Hopelijk wordt 2008 een jaar vol bijzondere ervaringen, leuke gebeurtenissen & gezellige ontmoetingen. Het nieuwe jaar is al goed begonnen, dus dat komt wel goed.

  Buiten dat natuurlijk heel veel geluk, liefde & gezondheid toegewenst vanuit Nederland….kijk uit naar weer nieuwe verhalen.

  Groetjes Linda

 6. piet en mies van Bragt Says:

  Hallo Miriam en Jeroen
  Natuurlijk een gelukkig en avontuurlijk 2008.
  Wij volgen jullie op de voet, zijn toch wel een beetje jaloers op jullie belevenissen.
  vanuit Dordrecht veel sucses gewenst met het vervolg van jullie trip
  groetjes Mies en Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: