We zijn in Oceanië

by

Oceanië? Dat is het continent waar Australië en Nieuw Zeeland toe behoren (met dank aan factor80 voor de wijze les). Gistermiddag zijn we in Auckland, Nieuw Zeeland geland. Wat een verschil met Vietnam. Allereerst is het schoon. Alles is schoon, de straat, het verkeer, de lucht. Verder is het hier stil. In Vietnam is er altijd en overal lawaai. Het vele verkeer, voornamelijk brommers, is van zichzelf al lawaaiering, maar het getoeter maakt het tot een hels kabaal.

Men heeft in Vietnam de gwoonte te toeteren als men inhaalt, als men iets of iemand nadert, als men over een kruising gaat en als men op straat of de stoep rijdt. Met andere woorden: men toetert altijd in het verkeer. In Hanoi zagen (en hoorden) we zelfs een fiets met een gastoeter! Nee, dan Auckland. De stilte valt ons gewoon op. Wat een oase van rust (de Aucklanders zullen daar zelf overigens anders over denken). Eerst dachten we dat onze oren er de brui aan hadden gegeven, maar het was gewoon de omgeving die stil was.
Bovendien is men hier erg vriendelijk bij de overheidsdiensten. Werden we in Vietnam nog onverschillig geholpen op het postkantoor, hier heeft men duidelijk meer plezier in het werk. Ondanks de strenge douane formaliteiten is men heel vriendelijk en maakt men grapjes. Dat verlicht de vermoeidheid van de lange reis enigszins.
Verder is het hier verschrikkelijk duur. Althans, als je net twee maanden in Zuid-Oost Azië hebt rondgereist. Met een dubbel budget kunnen we minder doen dan in Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam. Vandaar dat we vandaag een tripje naar het postkantoor maakten, om er onze ANWB lidmaatschapskaart op te halen. Die geeft namelijk recht op kortingen op sommige plekken.

Zaakwaarneemster Inge had ons verzoek met glans ingewilligd. We verwachtte een envelop met de ANWB-pas, maar we ontvingen een schoenendoos. Wat zou erin zitten?

Allereerst treffen we een kaartje van ons nichtje aan. Ze is blij met het door ons opgestuurde cadeautje. Verder treffen we salmiakbollen aan. Hoera! En serpetines en een paar boventanden. Om toch nog wat carnaval mee te krijgen (gelukkig hadden we ook twee carnavalsnummers op de MP3 speler staan). Tenslotte een bus Pringles. Tja, die hebben ze hier ook, maar als we goed kijken blijken het paprika Pringles te zijn. Ze zijn inmiddels op, want die smaak hebben we al lange tijd niet meer gezien en geproefd.

Op de terugtocht naar ons hostel bewijst de ANWB-pas zijn waarde al. We komen langs de Automobile Association, de NZ tegenhanger van de ANWB. Op vertoon van onze pas worden we direct aan een paar gratis landkaarten en boeken met logeeradressen geholpen. Eigenlijk alleen voor AA-leden, maar ook ons ANWB lidmaatschap volstaat voor de vriendelijke baliemedewerkster.


Overmorgen gaan we gewapend met onze landkaarten Nieuw Zeeland verkennen met onze Wicked Campervan (een bestelbusje met een matras erin). En misschien zelfs met onze fietsen. Eén mountainbike proberen we nu op te knappen (het zadel zit weer vast, de band is eigenhandig geplakt en morgen proberen we de trapper te laten maken) en een andere mountainbike kunnen we overnemen van de duty-manager van het hostel voor 50 NZ-dollar, zo’n 25 euro (inclusief helm en slot). Met een beetje mazzel kunnen we dus 2 mountainbikes inladen in ons bestelbusje. We zijn net zo benieuwd als jullie of het gaat lukken. We houden jullie op de hoogte.

Advertenties

Tags: , , ,

5 Reacties to “We zijn in Oceanië”

 1. Barrie Says:

  Ajaj, dit doet toch lichtelijk pijn hoor, wij hadden daar de maand november ook geweest moeten zijn! Potverdrie, ik ben benieuwd naar de avonturen die jullie gaan beleven daar. Veel plezier met de bikes en de wicked van en doe de kiwi;s de groeten van me. XX

 2. Paul, Inge en de rest Says:

  Och lieve familie, geen moeite is me teveel, had natuurlijk wel jullie filmpjes bekeken met het lekkere eten wat je allemaal in zuid-oost azie hebt gehad (spinnen, ratten, muizen enz.). Ik dacht dat deze extra calorieen geen kwaad konden. De salmiakbollen zijn trouwens uit je eigen kerstpakket van Essent, de rest is, zoals je wel verwacht, hier door iedereen lekker opgepeuzeld

 3. Sebastiaan Says:

  Dat is echt een groot verschil hè?! Nieuw Zeeland of Zuid Oost Azie. Kan ik mij wel wat bij voorstellen.
  Nu komt het er echt op aan om te budgetteren….:-)
  Heel veel plezier met het bekijken van Nieuw Zeeland!

 4. fam.deVries Says:

  Hallo lieve wereldreizigers.

  Na al die vlieguren weer veilig met bijde benen op de grond.
  En nu weer een heel nieuw avonduur ineen heel andere omgeving.
  De temperatuur zal ook wel anders zijn.
  Wij zijn weer benieuw naar jullie verhalen.
  tot de volgende babbel.
  Dikke knuffel van :s,pa en moes.

 5. Ton Duijvestijn Says:

  Hallo Jeroen en Miriam, benieuwd hoe het jullie daar daar gaat verlopen… Wat je zegt, het leek mij best een chaos en een drukte in de vorige landen waar jullie geweest zijn. Geniet van het nieuwe avontuur!!

  M@zzel…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: