Hundertwassers-loo

by

Omdat we al dagen onze behoeften op de latrine van campings doen, maken we graag een uitstapje naar een openbaar toilet. Ze hebben er een boel hier in New Zeeland. In ieder stadje vind je er minimaal een. Ze zijn (bijna) altijd schoon en er is voor toiletpapier gezorgd 🙂

Maar vandaag gaan we niet zomaar naar een openbaar toilet, nee, we gaan naar een echte Hundertwasser! Friedensreich Hundertwasser was begaafd met Gaudiaanse giften, alleen zijn ambities lagen anders. Dus beperkte hij zich in tot het ontwerpen van toiletgebouwen. Nou lijkt het raar om dan om te rijden naar een van zijn toiletten, maar behalve het exemplaar wat wij bezochten in het slaperige stadje Kawakawa, kunnen zijn toiletten alleen worden bezocht in Wenen en Osaka.

En eerlijk is eerlijk, Hundertwasser heeft inderdaad een mooi openbaar toilet ontworpen. Het zou niet misstaan in een chique hotel.Dus vandaag waanden wij ons in de toiletten van een chique hotel. De fooi voor de toiletjuffrouw kon echter achterwege blijven. Daarvoor hebben we dan weer een lekker ijsje gehaald. Chocolade uiteraard.

Tags: , , ,

4 Reacties to “Hundertwassers-loo”

 1. Barrie Says:

  🙂 die laatste foto! Ik d8 dat 100water ook nog andere dingen had ontworpen zoals gebouwen. Ik weet alleen niet waarom ik dat denk en waar ik denk zo’n gebouw gezien te hebben. Mm, misschien raaskal ik wel… We zijn in Wenen geweest, heeft hij daar niet gebouwen op naam staan? Ik ga ff googlen… doei!

 2. Barrie Says:

  Ja hoor, in Wenen heb ik zijn architectuur bewonderd en idd gebouwen, ik ben toch niet helemaal dement na die zwangerschap… Mooie wc’s ook, heerlijk poepen lijkt me dat 😉

 3. Jos Says:

  Hoi wereldreizigers,

  Zoals voorspeld ben ik niet heel erg actief in het reageren op jullie prachtige site. Maar dat wil niet zeggen dat ik jullie avonturen niet volg!
  Met enige jaloezie volgt deze ex-nugger jullie geweldige belevenissen..en jullie hebben nog zoveel voor de boeg. Veel plezier. Volgende date in mexico?

 4. Monique P Says:

  Ik blijf genieten van jullie verhalen en foto’s; ga zo door 😀
  Moest ook heel erg lachen om de Vietnamese bruiloft; wat een kleine mensjes zijn dat daar toch he; zal nu wel weer wennen zijn om ‘op niveau’ te babbelen in N-Z 😉
  Groetjes, Monique Picocrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: