Zwemmen met… zeehonden! (zo gaaf!!!)

by

Vandaag is echt een dag met een ‘gouden randje’ πŸ™‚ We hebben zojuist namelijk gezwommen met zeehonden!!!

Jeroen ‘zeurde’, de eerste keer dat we in Kaikoura waren, dat ie wilde zwemmen met zeehonden. Maar Mim’s neus vroor er bijna af. En misselijk (& erg tevreden) na het ‘whale watchen’ hoefde het, na aankomst aan wal, van ons beiden allemaal niet meer zo…

Momenteel zijn we echter met ons tweede rondje zuid-eiland bezig. Het zeehond zwemmen wederom boven aan Jeroen’s verlanglijst… Vandaag is de lucht blauw, knalblauw! En het water is nog blauwer… De zee is kalm, het zonnetje schijnt. Dit is werkelijk de perfecte dag. Niets houdt ons nu nog tegen πŸ™‚

En ja hoor, we kunnen mee met de tour van 14:00 uur. Hebben we nog mooi een uurtje de tijd voor een snelle boterham. Om 14:00 uur blijkt dat onze tour bestaat uit 4 personen… Tju wat een geluk, het wordt een soort private tour πŸ™‚

Allemaal krijgen we een dikke wetsuit aan. Hijs, sjor, hijs… Kleedt lekker af ha, ha. Compleet met muts, flippers en een snorkelmasker verlaten we de wal. Het water is koud (16 graden) wordt ons verteld. Met de bus gaan we naar een kleine boot. Die brengt ons naar een rots waar een zeehonden kolonie ‘huist’. We zien de zeehonden, vanuit de boot, al zwaaien met hun flippers. We zwaaien natuurlijk vrolijk terug.

Dan het water in. Toch wel even spannend = PLONS =. We hebben ‘geleerd’ dat we gewoon rustig in het water moeten liggen. Als er zeehonden komen, dan hun gedrag imiteren. Ze niet aanraken en niet aan wal gaan. Al gauw zijn er tientallen zeehonden naast, voor, achter en onder ons. Ze buitelen om ons heen. En komen nieuwsgierig kijken wie er nu weer op bezoek is. Jemig… DIT IS GAAF!!!

Soms ook wel een beetje spannend. Ze komen namelijk echt met een giga-vaart op je af om net voor je masker of buik een bochtje te maken. Ook klapperend met hun bek alsof ze zeggen ‘ik kom een lekker hapje van je nemen’. En die ogen… Die zijn toch wel erg groot onder water (en lijken wel rood) brrrr. Maar onze tourbegeleider vertelt dat ze gewoon erg ‘playful’ zijn dan. Gewoon terug klapperen met je hand (alsof dat een bek is). En vooral niet bang zijn.

Nog een tip van de tourbegeleider. Hij laat zien dat ze het erg leuk vinden als je, net als hen, onder water zwemt. Dus een diepe hap naar adem… Zwemmen, zwemmen, zwemmen (valt nog niet mee, het lijkt wel of er onder die wetsuit drijvers zitten). En dan kijken wat ‘onze vrienden’ doen. Nou, als je onder water bent komen de beestjes echt als een draaikolk naar je toe gezwommen. Wedstrijdje wie de mooiste salto’s kan maken. SUPER, super, SUPER.

Nu zitten we een beetje bedeest weer aan wal. Wat een dag!!!

ps. Goed kijken! tussen ons in… dat is geen rots!!!

Advertenties

Tags: , , ,

10 Reacties to “Zwemmen met… zeehonden! (zo gaaf!!!)”

 1. Colette Says:

  Wat gaaf!!! Dat hebben wij niet aangedurfd, wij hebben het bij de dolfijnen gehouden. Maar jullie onderwaterfoto’s zijn wel helemaal te gek! Misschien een volgende keer (ja, we gaan vast nog eens een derde keer!) voor ons?

 2. Chantalla Chantalla Says:

  Wat een belevenis, lijkt me echt geweldig! Heb nu toch wel echt spijt dat ik niet die kant op ben gekomen!

 3. mark Says:

  Ik dacht dat het al stoer was om met dolfijnen te zwemmen maar met zeehonden is toch weer een hogere categorie…
  Doen ze ook aan ‘aport’? en wat zeggen ze onder water:
  “woef!” of “blub!” ??

 4. jeroen en Mim Says:

  Bijtende zeehonden blaffen niet Mark πŸ˜‰

 5. jeroen en Mim Says:

  Oh en Colette… Helaas, de onderwater foto’s heb ik gejat van de site van het bedrijf. Ha, ha. Maar het was zo gaaf! Die beesten gaan (net als jij) met hun kop onder water hangen (kont boven water) en dan kijken ze je aan zo van ‘En? gaat d’r nog wat gebeuren daar?’

  We hebben twee keer aan een baai gestaan waar je ‘gratis’ (Hollanders he?!) met dolfijnen kon zwemmen. Maar uiteindelijk zijn we aan de kant gebleven. Die beesten zijn gewoon TE SNEL!!! En de salto’s zijn vanaf de kant al prachtig.

  We hadden de zeehondentip van een NL-dierspecialiste. Ze wist te vertellen dat ze echt de interactie aangaan. Nou, dat klopt!! SUPER!!! Nu moet je nog een keer terug naar NZ en anders misschien op Texel (doe Lenie de groeten ha, ha)

 6. suus Says:

  zooooooooooooooo ! gaaf.
  dat zou ik ook wel willen.
  hoe is het?met ons goed

  susanne en de rest

 7. jeroen en Mim Says:

  He Suus!

  Ik denk dat jij ook weer lekker gezwommen hebt bij Centerparcs? Maar vast niet met zeehonden πŸ˜‰ Met ons is het goed hoor! Alleen ben ik bang dat de paashaas hier geen eieren verstopt heeft… Heb al heel de dag lopen zoeken.

  Groetjes van tante Miriam

 8. Barrie Says:

  Jeetje… wat cool….

 9. Sylvia Says:

  sorry dat ik jullie pret verstoor dat jullie met zeehonden hebben gezwommen maar het zijn zeeleeuwen!!! natuurlijk ook leuk

 10. Jeroen Says:

  Tju toch, dan hadden we onze hoelahup nog moeten hebben, of springen zeeleeuwen niet door hoepels?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: