Hoe zat het ook alweer met die wintertijd?

by

Koos werkeloos had een drukke dag! Niks niet uitslapen, de wekker ging gewoon om 07:00 uur. Of eigenlijk, om 06:00 uur want ik was vergeten hem op wintertijd te zetten. Gaap!

Vanmorgen werd ik verwacht bij Virgin. Als ballonpiloot ben je namelijk verplicht om ieder jaar een ‘refreshment course’ te doen: je dient één van je theorie vakken te herhalen. Vanmorgen stond het vak navigatie gepland. Dat vak stond trouwens vorige week ook al op de planning. Toen waren we ook met zijn allen in Tilburg. Alleen kon de cursusleider vorige week Brabant niet vinden. Zijn ‘navigatie’ deed het waarschijnlijk niet…

De eerste opdracht is een case. Altijd leuk een beetje ‘pielen’ met gradenboog en liniaal op je vliegkaart. Aantal vragen erbij… Tjonge, toch wel lang geleden, hoe zit het ook alweer? Gelukkig mogen we overleggen. Na de case een uitleg over zomertijd, wintertijd, Mercator- en Lambert kaarten. Pfoeh! Te veel theorie die ik in de praktijk niet ga toepassen. Daarbij heb ik net van Peter, die naast me zit, een sms gelezen:

‘Hey Wout Bakker zoekt Nederlanse Ballon-piloten voor Thailand 8-12 dec. Wat voor jou?’.

Ik laat de Mercator- en Lambertkaarten voor wat ze zijn en ga lekker zitten dagdromen. Eigenlijk hoef ik niet persé te varen als we straks weg zijn. Ballonvaren is namelijk niet echt een hobby van Jeroen. Maarja, als de kansen zó voor het oprapen liggen… Vanavond toch maar even een mailtje sturen!

En dan is het al weer pauze. Ben benieuwd wat voor avontuurlijke lunch Daan vanmiddag geregeld heeft. Daar is hij namelijk erg goed in 🙂 Vrolijk worden ook nu zijn tassen geleegd. Wat heeft mister D. allemaal in zijn karretje geladen deze morgen? Broodjes, salades, vla-tjes, sapjes, frikandellen, kroketten, sla, tomaatjes, vlees, kaas. Ja hoor, helemaal goed. AANVALLEN!

Tags: , , ,

Eén reactie to “Hoe zat het ook alweer met die wintertijd?”

  1. Sebastiaan Barlo Says:

    Ach, ja, maakt dat uit. Straks boeit het helemaal niet meer hoe laat het is of welk moment van de dag het is….hahahahahahahahaha…..heeeerlijk…:-)
    Ballonvaren in Thailand hè?! Nou, dat zou wel leuk zijn. Maar dat worden dan inderdaad wel moeilijke onderhandelingen met Jeroen als je volgende (zuidelijk halfrondse) zomer ook nog in Australie gaat ballonvaren…..hehehehehhehehehehe….;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: