Een dag op Bali

by

Robert schreef het al. We zijn aanbeland in Indonesië. Als we in een nieuw land arriveren SMS-en we naar de helpdesk in Nederland (de heren van Factor80) met de vraag of zij een nieuw vlaggetje in het format van onze website willen plakken. Meestal gebeurt dat razendsnel, maar afgelopen keer dus met de snelheid van het licht, inclusief complete posting. Chapeau!

Baardmans heeft voor onze vlucht naar Bali het veld moeten ruimen. Dicko (we hebben deze naam echt niet verzonnen) had het scheerapparaat kosteloos van Alice Springs naar Darwin gestuurd. De stoppels hoefden dus niet mee met het vliegtuig.

Nu we weer een dag in Azie zijn, moeten we wel weer even wennen aan de gebruikelijke usances. We worden weer heel de dag aangesproken door de locals die ons iets willen verkopen… Maar we hebben ons razendsnel aangepast 😉 en zijn spontaan Oost-Ind(ones)isch doof en blind geworden. Want op toeterende auto’s (taxichauffeurs die onze attentie willen) en wenkende personen reageren we al bijna niet meer. En als iemand behulpzaam is zijn we al direct op onze hoede.

Helaas niet vanmiddag bij het eten. Toen kregen we beiden een dikke klodder tijgerbalsem in onze nek gesmeerd, hoe hard we ook aangaven dat we echt geen interesse hebben in tijgerbalsem… Nouja, de stank houdt de vliegen op afstand zullen we maar zeggen.

Het is ook weer even wennen om te moeten afdingen bij iedere aankoop (en dat worden er steeds meer, het volgende pakket richting pa en ma Martens is al weer in de maak).

Gelukkig kregen we vanmiddag een instructie van de verkoper. We maakten niet meteen ‘onderhandel aanstalten’. Vandaar dat we, met duidelijk plezier, een Jip en Janneke uitleg kregen. ‘I tell price, you must tell me lower price’. Hahaha, dat hadden we al door ja. We zouden er zo weer een rollenspel van kunnen schrijven. Maar die moeite kan ons bespaard blijven want de heren van Monty Python waren ons al voor (klik hier voor het geluidsfragment (beard salesman)).

Verder is het heel grappig om veel gerechten te herkennen die in Nederland ook op de menukaart staan bij de Chinees. Nummer 11 en 16 hebben heerlijk gesmaakt. Nasi Goreng, Babi Pangang, Babi Kecap, Gado gado en natuurlijk krupuk en sateh. Dat wordt weer smullen komende weken. En nog meer heerlijkheid: we hoeven niet meer zelf te koken en te kamperen.

Afgelopen nacht hebben we het fijnste bed sinds onze hele reis gehad. Zelfs het lekkere logeerbed bij Gerard en Janna kon daar niet tegenop. Alleen jammer dat de muren tussen de kamers zo dun zijn. We konden precies volgen hoe onze surfende buurman zijn Balinese vriendin (voor die nacht) aan het ‘besurfen’ was (surfnude!). Schijnbaar hoge golven, want zij gilde het steeds uit. We weten nu wel wat “Ga door” op z’n Balisnees is: ‘oooooh….. oooooh…… OOOOOOOH………’

Tags: , , ,

Eén reactie to “Een dag op Bali”

 1. Chantalla Chantalla Says:

  Ha lieverds!!

  Long time no see! (maar da’s ook wel logisch, jullie zitten al heel lang heel ver weg!) Maar door alle geweldige, fantastische verhalen voelt het gelukkig niet zo ver! Ik heb zo’n beetje de hele avond achter het peeceetje zitten genieten van alle aussie-verhalen met de superfoto’s en heb nu het gevoel dat ik ook even op vakantie ben geweest! Echt zo gaaf wat jullie allemaal zien en meemaken, al die dieren in Australie, scheuren op Fraser Island, frietjes in Sydney, kangoeroewatchen vanaf de wc, Ayers Rock…….ben benieuwd wat de verdere plannen nog zijn en wat jullie nog allemaal gaan meemaken.
  Vanaf dit front eigenlijk weinig nieuws te melden, behalve dan dat ik het nu nog drukker heb op het werk omdat de directeur tijdelijk is uitgevallen en als ik dan dit allemaal lees, dan denk ik wel even ;waar zijn we nou helemaal mee bezig! En wat hebben jullie een hele gave goede keus gemaakt om dit te gaan doen!
  Maar goed, we klagen niet, de zomervakantie is al in zicht en onze tuin op het zuiden heeft z’n diensten al bewezen, Jos is zo bruin! Lijkt wel of hij zes maanden op reis is geweest. Jullie hebben trouwens ook een heel gezond kleurtje! Ben jaloers op Carolien, lijkt me erg gezellig om te daten met jullie! Veel groetjes aan haar!

  En voor jullie; geniet van alles (maar dat hoef ik niet te zeggen, dat doen jullie volop!) en ook al lukt het hier niet zo goed om alles van jullie bij te houden, we missen jullie wel hoor!!!

  XXX Chantalla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: